Firefox als webbrowser

Firefox LogoOm in Ubuntu gebruik te maken van het internet, is de webbrowser “Firefox” aanwezig. Als je Ubuntu net hebt geïnstalleerd, vind je de knop om Firefox mee te starten in de balk bovenaan het scherm. Mocht je deze knop hebben verwijderd, dan kun je de toepassing starten door te klikken op Toepassingen > Internet > Firefox Webbrowser.

Tabbladen

In Firefox is het eenvoudig om overzicht te houden over de verschillende geopende pagina’s. Als je namelijk een extra pagina wilt openen naast degene waarop je op dat moment bent, kun je een nieuw tabblad openen. Dit kan door te klikken op Bestand > Nieuw Tabblad, of door op het toetsenbord tegelijk “CTRL” en “T” in te drukken. (de T staat natuurlijk voor “Tab”). Van de pagina die al open stond wordt dan een tabblad gemaakt, met daarnaast een tweede tabblad voor de extra pagina. Door op de tabbladen te klikken wissel je tussen de geopende pagina’s.

Eigen startpagina

De standaard webpagina die verschijnt als je Firefox opent, kun je eenvoudig wijzigen naar je eigen favoriete website. Klik hiervoor op Bewerken > Voorkeuren en vul bij Startpagina het adres van de gewenste website in. Bevestig door op “Sluiten” te klikken.

Middels onderstaand formulier kun je een reactie plaatsen.
Je kunt je ook abonneren op deze website. Je wordt dan automatisch op de hoogte gesteld van nieuwe berichten. Klik daarvoor hier.

Reacties

Hoi Bluenix,

Allereerst super leuke site! Ik ben sinds kort helemaal over op Ubuntu dankzij mijn nieuwe eeepc.( en nu past er veel meer op! :)) Vraagje. Ik heb eens gehoord over een programma waarmee je jouw eigen bookmarks op elke computer kunt openen (via de webbrowser). Volgens mij is dit van google. Is er ook een opensource programma dat dit doet?

Groetjes!

Maartje,

Ik ben niet op de hoogte van een Open Source oplossing hiervoor, maar kan je wel aanraden eens een kijkje te nemen op http://www.xmarks.com/
Je kunt daar een plugin download & installeren in Firefox op alle computers waarmee je bookmarks wilt delen. Bookmarks die je op de ene computer maakt, verschijnen dan ook op alle andere.
Je kunt je bookmarks dan ook altijd bekijken via de website van Xmarks. Leuk extraatje: Xmark geeft suggesties voor sites die voor jou misschien leuk/nuttig zijn, op basis van je bookmarks.

WONDERFUL Post.thanks for share..more wait .. …

Can I just say what a relief to find someone who actually knows what theyre talking about on the internet. You definitely know how to bring an issue to light and make it important. More people need to read this and understand this side of the story. I cant believe youre not more popular because you definitely have the gift.

An interesting discussion is worth comment. I think that you should write more on this topic, it might not be a taboo subject but generally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

The next time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I do know it was my choice to learn, however I actually thought youd have one thing attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about something that you possibly can fix should you werent too busy looking for attention.

Me and my close friend ended up being arguing a good difficulty related to this! In the forums , i always was correct. lol! Love for that information you post.

I was very pleased to find this web-site.I wanted to thanks for your time for this wonderful read!! I definitely enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you blog post.

Well, I actually liked your blog post, it truly is around my bookmarks. I do believe this site you will want it too.

hi anyone, I had been just checkin out this blog and that i really admire the foundation informed, and still have absolutely nothing to do, therefore if anyone desires to produce an engaging convo over it, please contact me on myspace, i’m kim smith

Sorry, the comment form is closed at this time.