Draadloos netwerk

wifi_logo_0Op de meeste computer waarop Ubuntu wordt geïnstalleerd, wordt de draadloze netwerkkaart automatisch herkend. Verbinden met het draadloos netwerk thuis of op het werk is dan ook een fluitje van een cent. Ubuntu ondersteunt allerlei soorten draadloze verbindingen, waaronder onbeveiligd, WEP, WPA, WPA2, WPA-Enterprise, WPA2-Enterprise, LEAP. Geen nood als je niet weet wat voor soort verbinding je hebt! Ubuntu detecteert in de meeste gevallen automatisch de juiste instellingen!

Verbinding maken

Selecteer het juiste netwerk

 1. Indien je een laptop met het draadloos netwerk gaat verbinden, moet je er eerst voor zorgen dat het lampje van de draadloze netwerkkaart op de laptop brandt.
 2. Onderstaand icoontje, rechtsboven in het scherm, is het icoontje voor het draadloos netwerk. Klik hierop.
  1
 3. Een lijst met alle beschikbare draadloze netwerken verschijnt.
  Klik op het draadloos netwerk waarmee je wilt verbinden.
  2

Verbinden

 1. Indien je gaat verbinden met een beveiligd netwerk, vul je het draadloos-netwerk-wachtwoord in wanneer dat wordt gevraagd en klik je op verbinden.
  3
 2. Het duurt even voordat de verbinding is gemaakt.
 3. Een tekstballon verschijnt met de melding dat de computer is verbonden met het netwerk!
  4

Middels onderstaand formulier kun je een reactie plaatsen.
Je kunt je ook abonneren op deze website. Je wordt dan automatisch op de hoogte gesteld van nieuwe berichten. Klik daarvoor hier.

Reacties

Am i able to simply say just what a reduction to locate someone that really knows what theyre speaking about on the web. You positively understand how to take a worry to mild and make it important. More folk have to master this and perceive this side with the story. I cant believe youre not more in fashion since you also positively provide the gift.

I will be impressed, I can say. Really rarely do you discovered your blog that may be both educative and entertaining, and let me tell you, youve hit the nail to the head. Your article is outstanding; the problem is something that few everyone is speaking intelligently about. Im very happy which i stumbled across this inside my search for something relating to this.

Sorry, the comment form is closed at this time.