MSN, AIM, ICQ, Yahoo en meer…

pidginAan iedereen die MSN (of Windows Live Messenger zoals het nu heet) gebruikt om te chatten: Geen paniek! MSN is prima te gebruiken in Ubuntu en het benodigde programma is zelfs voorgeïnstalleerd. “Pidgin” is het programma waar het om gaat. Pidgin is een universele “chat-client”, waarmee je behalve via MSN ook via AIM, ICQ, Yahoo en nog twaalf andere netwerken met je contactpersonen kunt chatten. En dit allemaal vanuit 1 programma, zodat je van al die losse programma’s af bent.
In dit artikel wordt bekeken hoe je Pidgin kunt gebruiken voor MSN. De andere netwerken gaan op dezelfde manier, dus  als je eenmaal door hebt hoe het werkt klik je er zo doorheen.

Stap 1 – Pidgin starten

Na installatie van Ubuntu vind je Pidgin terug in het menu Toepassingen > Internet > Pidgin Instant Messenger.

Stap 2 – een account toevoegen

 1. Na het starten van Pidgin krijg je een welkomstvenster te zien.
  Klik op “Toevoegen” 
  Pidgin account toevoegen
 2.  

 3. Vul het scherm dat verschijnt in op de manier die te zien is in onderstaande afbeelding en klik op “Opslaan”
   afbeelding-38
 4.  

 5. Je komt terecht in een venster waar je een overzicht ziet van de verschillende accounts die je hebt ingesteld voor gebruik met Pidgin. In dit geval is dit er natuurlijk nog maar een.
  Klik in dit venster op “Sluiten”
  afbeelding-39 
 6.  

 7. Tegelijkertijd opent Pidgin je contactlijst en meldt je aan met het ingestelde account.
   afbeelding-40
 8.  

 9. Je bent klaar! Je contacten worden automatisch in je contactlijst geladen en je kunt met ze chatten op de manier die je gewend bent.

Middels onderstaand formulier kun je een reactie plaatsen.
Je kunt je ook abonneren op deze website. Je wordt dan automatisch op de hoogte gesteld van nieuwe berichten. Klik daarvoor hier.

Reacties

The dominant theme inside foyer is medievalism by using a life-sized royal prince guarding the large double doors, and a equally threatening armored warhorse peeking on the horizon.

Sorry, the comment form is closed at this time.