Office

oo2-writer-app_galaxy_128Een vaak gestelde vraag met betrekking tot het overstappen op Ubuntu, is wat er gebeurt met alle Word, Excel en Powerpoint documenten die je op Windows hebt gemaakt. Zijn die nog te openen of te bewerken? Kun je zulke documenten nog wel maken en zo ja, zijn alle documenten wel uitwisselbaar met mensen die geen Ubuntu gebruiken? het antwoord op al deze vragen is: Ja. Je kunt je Office-documenten openen, bewerken en nieuwe documenten maken op Ubuntu, terwijl de mensen met wie je ze uitwisselt niet door hoeven te hebben dat je Ubuntu gebruikt! Welkom in de wondere wereld van het gratis, Open Source Office pakket “Open Office”.

Open Office is een verzameling programma’s die bestaat uit:

Open Office wordt standaard meegeleverd met Ubuntu en is te vinden het menu Toepassingen > Kantoor. De tekenapplicatie vind je terug in het menu Toepassingen > Grafisch.
De enige applicatie die niet standaard is geïnstalleerd, is het database-programma. Deze toepassing is eenvoudig te installeren via “Installeren/verwijderen“. Zoek op “openoffice” en zet een vinkje voor “OpenOffice.org Gegevensbank”.

Open Office slaat gemaakte bestanden standaard op in het Open Office bestandsformaat. Bestanden in dit formaat zijn alleen te gebruiken door mensen die Open Office hebben geïnstalleerd. Gezien Open Office platform-onafhankelijk is en daardoor werkt op Windows, Mac OS X en Ubuntu, hebben veel mensen Open Office geïnstalleerd. Als je je net gemaakte bestand in het Microsoft Office formaat wilt bewaren, dan kan dat ook. Selecteer in dat geval bij het opslaan van een tekstdocument de optie “Microsoft Word 97/2000/XP (.doc)”.

Open Office Opslaan in Word formaat

 

 

 

Middels onderstaand formulier kun je een reactie plaatsen.
Je kunt je ook abonneren op deze website. Je wordt dan automatisch op de hoogte gesteld van nieuwe berichten. Klik daarvoor hier.

Reacties

Hey man, love your web blog its so organized! haha

Sorry, the comment form is closed at this time.