Printer aansluiten

printer-512x512In Ubuntu worden de meeste printers automatisch herkend. Je hebt in de meeste gevallen niet eens aparte drivers nodig en het installeren van een printer is dan ook helmaal niet ingewikkeld! Standaard ondersteunt Ubuntu inkjet- en laserprinters, evenals de verschillende All-in-One uitvoeringen van deze apparaten. Ook netwerkprinters zijn gemakkelijk te gebruiken. De specifieke instellingen van de printer zijn achteraf altijd eenvoudig te wijzigen via de beheer-opties in Ubuntu.

USB Printer

 1. Steek de stekker van de printer in het stopcontact!
 2. Steek de USB-kabel in de computer
 3. Wacht…
 4. Je printer is geïnstalleerd! De printer is nu vanuit alle programma’s te gebruiken voor het afdrukken van documenten, plaatjes etc.
  Printer toegevoegd 
 5. Je kunt de instellingen van de printer eventueel aanpassen via het menu Systeem > Beheer > Afdrukken. (denk hierbij aan papier-grootte, afdrukkwaliteit, toner save etc.)
 6.  

Netwerk Printer

Ook netwerkprinters zijn in Ubuntu eenvoudig te installeren. Dit vereist wel een aantal extra handelingen die afhankelijk zijn van het merk & model printer.

 1. Open Systeem > Beheer > Afdrukken
  Printer menu 
 2.  

 3. Klik “Nieuw”
  Nieuwe Printer toevoegen
 4.  

 5. Vanaf hier zijn de stappen helemaal afhankelijk van de betreffende printer. Zoek in de handleiding van de printer goed op welke protocollen (manieren van verbinden) door de printer worden ondersteund en kies vervolgens de juiste opties voor het toevoegen van de printer. 

Middels onderstaand formulier kun je een reactie plaatsen.
Je kunt je ook abonneren op deze website. Je wordt dan automatisch op de hoogte gesteld van nieuwe berichten. Klik daarvoor hier.

Reacties

Ik ben net over op Ubuntu 10.10.
Ubuntu herkent mijn printer wel maar drukt aleen maar lege pagina’s af.
Hoe kan ik dit verhelpen?

Ik heb net ubuntu 11.04 geinstalleerd. Graag wil ik ook mijn printer Canon lbp6000 laten werken. Lukt niet, niet via de meegelverde software cd en niet via gedownloade driver van de Canon-site. Wat doe ik niet goed.

Westerhof

Nice site man Ive been scouting around for such as this!

Sorry, the comment form is closed at this time.