Videobewerking

kinoNaast de stabiliteit en veiligheid waar Ubuntu om bekend staat, kun je op Ubuntu ook aan de slag met creatieve activiteiten, zoals bijvoorbeeld videobewerking. Voor het monteren van videomateriaal, wordt het programma “Kino” meegeleverd. Kino is standaard niet geïnstalleerd, maar is eenvoudig toe te voegen via “Installeren/verwijderen…” in het menu (zoeken naar Kino). Na installatie moet je één keer uit Ubuntu afmelden en aanmelden. Vervolgens vind je Kino in het menu Toepassingen > Audio en video.

Een kort overzicht van de functies die Kino te bieden heeft:

 

Middels onderstaand formulier kun je een reactie plaatsen.
Je kunt je ook abonneren op deze website. Je wordt dan automatisch op de hoogte gesteld van nieuwe berichten. Klik daarvoor hier.

Reacties

Kunnen opnames gemaakt met AVCHD camera’s ook bewerkt worden?

Peter,

Kino ondersteunt nog geen AVCHD. Als je dit nodig hebt, kun je misschien beter kijken naar een ander videobewerkingsprogramma: Kdenlive. Kdenlive wordt ook meegeleverd met Ubuntu en is eenvoudig te installeren op dezelfde manier als Kino. Meer informatie over Kdenlive vind je op http://www.kdenlive.org

edit: Alleen de nieuwste versie van Kdenlive ondersteunt AVCHD. Helaas wordt die versie niet met Ubuntu meegeleverd, en is een andere manier van installeren nodig. Hierop zal ik later terugkomen.

Even een vraagje omtrent mijn naam(verplicht). Is het aan te bevelen om onder Naam (verplicht) een vervangende naam (nickname / zoals Bluenix))in te voeren dan ipv mijn echte naam ?

Peter,

Dat hangt helemaal af van wat je zelf prettig vindt. Het is gebruikelijk op fora e.d. om een nickname te gebruiken. Meestal wordt dezelfde nickname op verschillende sites gebruikt.
Maar het is uiteraard niet verplicht! Een echte naam is natuurlijk persoonlijker.

Is het mogelijk om in Kdenlive video af te wisslene met foto´s? Dus een stukje video en dan een gedeelte waar je foto´s kunt zien?

Its perfect time to make some plans money for hard times as well as a chance to be at liberty. Ive check out this post and when I possibly could I have to suggest you few interesting things or tips. You could write next articles referring to this post. I aspire to read all the more aspects of it!

Sorry, the comment form is closed at this time.